VORES 2023

WILLIAMS NYE ARBEJDE

William som nu er blevet 12, har længe ønsket og glædet sig til, at han kan få sit eget arbejde og tjene hans egne penge. Jobbet som avisbud skal man desværre være 13 år for at få, og derfor er der lige lidt ventetid endnu.

Derfor har jeg oprettet en stilling hjemme hos os 😉, så han kan lære lidt om arbejdslivet, månedlige lønsedler og ikke mindst, hvordan man styrer sin økonomi.

Det foregår på den måde, at jeg har lavet en liste med opgaver, som skal klares i huset, så som ’tøm opvaskemaskinen, vask tøj, støvsuge mm.’ Ud fra den liste, skal han hver uge vælge mindst to forskellige opgaver. Beløbet han får for opgaven er forskellige ud fra hvor omfattende opgaven er. Han får selvfølgelig mere for at støvsuge hele huset, end at gå ned med skraldet. Så kan han selv prioritere hvorvidt han vil tjene mange penge den måned, eller om han ønsker mere fritid, men han skal som sagt lave mindst to forskellige opgaver ugeligt. Han sætter så streger ud fra listen, alt efter hvor mange gange han har lavet opgaven. Når vi kommer til den næstsidste dag på måneden, skriver jeg de forskellige opgaver William har løftet i løbet af måneden, ind i lønarket. William får så løn og lønsedlen den sidste dag i måneden, præcis som de fleste af os er vant til 😉.

Dog er der et lille mén… Halvdelen af Williams løn bliver sat ind på hans opsparingskonto, som jeg administrerer og den anden halvdel får han udbetalt til fri afbenyttelse. Jeg har tidligere bestemt en del, når det kom til brug af Williams lommepenge og hans opsparing, men i denne ordning har vi aftalt, at jeg overhovedet ikke må blande mig i, hvad han bruger hans ’udbetalte løn’ til, heller ikke hvis hver en krone går til spil på mobilen (som jeg altid har sagt nej til, at han måtte bruge penge på 😉).
William skal til gengæld have alt godkendt af mig, som skal dækkes af hans opsparing, og jeg er en hård forhandler 😉. Vi har snakket om at afholde halvårlig MUS samtale, hvor William kan lære at gå til lønforhandling og argumentere for, hvorfor han mener, at han bør få mere pr. opgave (nået de fleste af os, godt kunne blive bedre til, men desværre de færreste der lærer det hjemmefra).

William har faktisk været overraskende motiveret til at hjælpe til derhjemme, efter vi lavede denne ordning, specielt fordi han selv kan følge med i og styre, hvor meget han vil have i løn næste måned. Den første måned vi kørte med det spurgte han hver eneste dag, hvornår det var lønningsdag og om han ikke kunne låne fra hans opsparing indtil han fik løn 😀 Det fik han selvfølgelig nej til, men dagen hvorpå han fik sin første løn ca. 350kr. til udbetaling og 350kr. til opsparingen, der havde han brugt 338kr. efter 5 min. på hans spil (DORH!), jeg måtte ikke blande mig, men jeg kunne ikke lade vær med at sige, at jeg synes, at han skulle forsøge at lade hans løn række lidt længere, for ellers er det en rigtig lang måned og ikke særlig sjovt, at skulle vente en hel måned, til man får den næste løn. Men mon ikke han selv lærer det hen ad vejen (I Pray!)…
Vores børn lærer jo ikke af vores fejl, men oftere ved selv at begå mange af de klassiske fejl 😉

 


signatur-blog
Instagram: @AmandaSisse
Snap: amandhaggg
Facebook: AmandaSisse (De unge mødre)
Kontakt for samarbejde: sis-pin@hotmail.com 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES 2023