SÅDAN GÅR DET MED WILLIAMS SKOLE...

HVORNÅR ER DE GAMLE NOK TIL DET?

Det er jo en hel ny verden, at have et skolebarn, både for ham og jeg – no doubt. 😀
Der er kommet en masse nye ord til, der er kommet ønsker om egen mobil telefon, mere selvbestemmelse over hans valg af “outfit of the day”, sætter hår ustandseligt og meget mere 😀

William har en køretur på små 3 kilometer til skole, og han vil bare så gerne selv tage afsted. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han sikkert sagtens kunne sættes på en bus selv, eller hoppe på cyklen og afsted – succesfuldt. Men nej, jeg synes han er alt alt alt for lille endnu 😀  Og det er han så også, kan se hans aldersvarende elever også bliver afleveret af mor og/eller far, medmindre de kører med de større søskende. Men det slog mig egentlig bare, hvor er de ‘gamle nok til det?’ oppe i mit hoved kan jeg nemlig ikke selv helt sætte en alder på, når William spørger hvornår han må det? Jeg kommer altid med et vævende svar “jaaaaee, det må vi ta lidt som det kommer hen af vejen skat.” Og jeg tænker at jeg helt sikkert ikke er den eneste, første-gangs-skole-forældre, som har haft den tanke. Man kender jo bedst selv ens eget barn, og kan jo rimelig nemt læse dem, om de ville kunne klare ansvaret.

Man kan sige, heldigvis er næsten alle cykelstier i Albertslund, under jorden. Så han ville kunne cykle afsted, uden at skulle ud hvor der er for mange biler.

Men i mit hoved, som tingene ser ud lige nu, så vil jeg meget meget gerne følge ham, en hel masse år endnu 😀 – Hvad er jeres tanke? Hvornår må eller måtte jeres børn tage alene afsted?
Der er jo selvfølgelig også stor forskel på, om skolen ligger lige rundt om hjørnet eller som med William, der har små 3 kilometers vej 😉 Men har virkelig brug for lidt input 😀
26904510_10212700377399042_3082243986416568310_n

signatur-blog
Instagram: 
@AmandaSisse
Facebook: 
AmandaSisse (De unge mødre)
SnapChat: Amandhaggg

4 kommentarer

 • Silke

  Min datter som går i 1. nu har næsten fra første dag i børnehaveklassen selv gået til og fra skole. Hun synes det er så sejt at hun er stor nok. Vi øvede turen med hende mange gange inden hun startede. Hun skal gå ca. 700 m. hver vej, det er ikke så langt og vi bor i en lille by så der er ingen større veje som sådan hun skal krydse. Min nr. 2 starter i skole til sommer og hun kommer til at få samme “træning” selvom de kommer til at følges ad.
  Boede vi i en storby med mere trafik osv. så havde jeg nok også været mere tilbageholdende omkring det.

  Synes du skal snakke med ham om hvorvidt det er bedst med cykel(kræver meget i forhold til trafiksikkerhed og sikkerhed på cyklen i forhold til andre cyklister) eller med bus og så øve det med ham. Vil han med bussen så tag turen med han. Fortæl ham hvad han skal være særligt opmærksom på. Hvornår han skal stå af, holde øje med cykler osv. når han står af. Og når du så har øvet med ham nogle gange og kan mærke at nu forstår han det. Så tag turen med han, hvor det er ham der ligesom skal vise dig hvordan man gør. På den måde får du set at han kan, og han bliver stolt af selv at kunne styre det.

  Håber i finder den løsning der passer jer bedst. Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Min mindste søn begyndte at cykle selv i slutningen af 2. klasse, der var han 8,5 år. Han har mellem 1,5 og 2 km til skole. Der er nogle få små villa veje som skal krydses.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syntes måske han er lige ung som nok du selv siger!
  Men med det sagt, så syntes jeg at om et år eller to, at du skal give ham lov til det. Det vil styrke ham utrolig meget i at være selvstændig og kunne tage beslutninger. Snakker af egen erfarning. Jeg skulle også selv tage bussen allerede fra de små klasser og cykle efter 1/2 år. Lærte selv det ene og det andet. De små ting man selv lærer hen af vejen er guld værd når man bliver ældre.
  Jeg er selv endt ud i at være økonom, måske han også vælger den vej engang hvis du giver ham lov til at tage de 3 km selv? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Åhh ha ja 🙃 Det er altså også svært. Jeg har 2 store drenge (voksne nu) og de fik lov at gå selv omkring slutningen af 2. Klasse.
  De to “små” er 4 og 6 år nu. Og Jacob fra 2011 går i 0. Klasse. Han er også begyndt at tale om sin egen tlf 😲 Jeg tænker ikke at han skal gå i skole selv lige foreløbig. Vi har en ok sikker skolevej når de husker at låse lågen nede på kirkegården op om morgenen. Men de dage hvor de glemmer det skal de udenom og ud i en ret heftig morgen trafik.
  Jeg tror at vi må vurdere det næste år. Børn modnes forskelligt så en eksakt alder er nok svær at sætte på. Dog siger man at børn ikke er klar til at kunne cykle selv før i 3. Klasse.
  Ha en dejlig dag

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅDAN GÅR DET MED WILLIAMS SKOLE...