ENDNU EN TUR TIL MALMØ ❦

EN TEENAGER FLYTTER IND.

Det er så vanvittigt, at jeg om under en måned er mor til en teenager – det føler jeg mig slet ikke gammel nok til endnu 😉

De seneste par år, har jeg fået en forsmag på, hvordan den ’søde tilværelse’ med en teenager i huset kommer til at blive, og jeg skal da lige love for, at det ikke bliver kedeligt 😃 haha!
Jeg har heldigvis en del bekendte, som har børn der er ældre end William, og kan derfor trække på deres erfaringer. Det jeg ofte hører er, at de tager hjernen af i den periode, er lidt i en osteklokke tilværelse hvor de (primært drengene) spiser og sover i en uendelighed, og den del kan jeg allerede skrive under på. For William spiser nærmest konstant, og hvis han kan få lov til det, sover han gerne til langt op af formiddagen i weekenderne. Det er lidt sjovt at se den udvikling han går igennem. Og nu er det heller ikke så mange år siden, at jeg selv var teenager, så jeg kan stadig huske processen. Noget William og jeg har haft mange snakke om efterhånden, for jeg synes det er vigtigt at anerkende over for ens børn, at man godt ved, at det er hårdt at være teenager. Hormonerne kører rundt i kroppen, ens forældre er bare dumme og alt hvad de siger og gør, er SÅ pinligt. Man vil for alt i verden ikke stikke ud, men passe ind i fællesskabet og ens venner er de eneste der kender sandheden – og har ret i ALT hvad de siger😉😃

Jeg er glad for, at William er en dreng som er god til at udtrykke sine følelser og tanker, for så er det trods alt en del nemmere at følge med og støtte ham. Men der er også ting, som selv en mor ikke ved… Jeg har haft svært ved altid at hjælpe ham med spørgsmål omkring hans krop og måden den udvikler sig på, da jeg (sjovt nok) ikke selv er gennemgået den proces. Derfor valgte jeg for nogle måneder siden, at forære William en rigtig god bog om emnet, med beskrivende billeder og hvor der er brugt et sprog målrettet til teenage drenge, bogen hedder ”Drenge! Alt det, seje drenge skal vide” og er skrevet af Ilona Einwohlt (Der findes også en magen til, til seje piger).

Den bog har virkelig været hver en krone værd! Den kan virkelig anbefales til alle teenager. Den er en god opslagsbog, både om kroppen, følelser og (irriterende) forældre.. Og jeg kan fornemme når William har læst i den, for så kommer han altid med en masse opfølgende spørgsmål som ”Mor, kan du forklare mig hvad en orgasme er? Eller onani?” – og I vores hjem er der altså ikke et emne der er for fortroligt eller pinligt at snakke om, så der kommer mange spørgsmål, og jeg elsker at han føler sig tryg i at spørge mig om nærmest alt.

Det der gør mig en lille smule trist at tænke på er, at nu er det helt slut med ”min lille dreng”, fra nu har jeg udelukkende kun en stor dreng, som faktisk er ved at blive voksen, det er en skræmmende tanke (altså i mit lille ego hoved). For jeg er selvfølgelig super stolt af hans udvikling og hans måde at være på. Og jeg er selvfølgelig også spændt på at se, hvordan hans voksenliv udvikler sig og hvad han vælger at bruge sit liv på 😊. Men for nu, må jeg nøjes med lige at tage de sidste 5år med en teenager i huset og ha den ufrivillige rolle som den evigt pinlige mor. 😉

 

Kan være et billede af 2 personer, personer, der spiller fodbold, personer, der spiller fodbold og græs

 

Drenge! Alt det, seje drenge skal vide

 

signatur-blogInstagram: @AmandaSisse
Snap: amandhaggg
Facebook: AmandaSisse (De unge mødre)
Kontakt for samarbejde: sis-pin@hotmail.com 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ENDNU EN TUR TIL MALMØ ❦