VORES REJSEBUDGET SKAL I ÅR GÅ TIL...

OPSKRIFT – HOMEMADE MARENGS KYS <3

I sidste uge, havde William og jeg et par æg i overskud som skulle bruges den dag, dem valgte vi så at lave til Marengs kys, og opskriften er så nem & simpel, at jeg bare måtte dele den med jer.

Alt hvad du skal bruge er:
3 x æggehvider
150 g. sukker
evt. kakaopulver eller frugtfarve.

Bum bum – det har de fleste børnefamilier i køkkenet 😉 . Det vigtigste du skal sørge for er, at redskaberne er rengjort ordentligt, og at der ikke er den mindste smule vand og at der ikke kommer noget som helst, fra æggeblommen over i æggehviderne. For hvis disse ting ikke er opfyldt, kan du umuligt få æggehviderne pisket stive. Så, når alt dette er på plads, skal du blot piske æggehviderne til de er helt stive, (gerne med en elpisker) – det ligner nærmest flødeskum. Et godt fif, er at vende skålen på hovedet, hvis indholdet sidder fast, så er den klar 😉
Når æggehviderne er pisket klar, skal du blot tilsætte sukkeret lidt efter lidt, samtidig med at du pisker. Når dette er gjort, og du sidder tilbage med en hvid klistret masse, så er den fjong! Nu kan du så vælge om du blot ønsker hvide marengs kys (så skal du ikke gøre mere ved dejen)  eller måske vil du gerne gøre det lidt fancy med frugtfarver, eller – min favorit, komme lidt kakao pulver i, så du får smagen fra rutebiler 🙂 Når du har valgt hvilken smag/farve du ønsker. Så er det bare i en sprøjteform med massen, og så lave nogle smukke kys på en bageplade. Jeg prøvede mig frem med nogle marengshjerter, og det gik faktisk ret så godt. Så kun fantasien sætter grænserne. Dernæst skal de bage i 60 min. på 100 grader.  Voilà, så er der marengs til den store guldmedalje – og der kommer mange af denne potion. Jeg fik til ca. to bageplader fyldt.

Men William er også næsten lige så hurtig til at spise dem 😉

 

signatur-blog
Instagram: @AmandaSisse
Facebook: 
AmandaSisse (De unge mødre)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES REJSEBUDGET SKAL I ÅR GÅ TIL...