DEN BEDSTE HJEMMELAVET ANSIGTSMASKE - KUN 2 INGREDIENSER

DET FÅR VI TIDEN TIL AT GÅ MED – INSPIRATION TIL UNDERHOLDNING FOR DIG SELV & BØRNENE

I disse dage hvor vi alle er ‘indlagt til at blive hjemme’, kan det for de fleste være svært at holde dagene igang, få gang i hjemmeundervisningen og i det hele taget få det hele til at fungere så normalt som muligt, da intet er normalt. For mit vedkommende skal jeg arbejde hjemmefra, og derfor balancere mellem arbejde, hjemmeundervisning og holde gang i det hele. Men jeg fik allerede lørdag aften lavet et par fif til mig selv, som kunne få os til at få det så struktureret som muligt.

Jeg skal selv “møde ind” online hver morgen, og derfor gør det automatisk at jeg kommer op og igang, men for Williams vedkommende var der behov for at han blev underholdt med nogle faglige ting i løbet af dagen. Derfor lavede jeg følgende oversigt og inspiration til hvordan vi kan udfylde en så normal skoledag for William som muligt. Alt efter ens børns alder og niveau kan man jo tilpasse det, og selv lave nogle lister man kan bruge til at strukturere dagene.

Dansk:
– Højt læsning, alt efter hvor gamle de er, kan man jo skiftes til at læse. Vi er selv igang med Harry Potter bøgerne, så dem bliver der læst flittigt i disse dage, vi tager gerne et par kapitler om dagen.
– Skrive opgaver. William er selv igang med at skrive bøger på hans iPad, så kan han sidde med den en halv times tid, mens jeg selv arbejder, og så kommer jeg ned og hjælper med rettelser i teksten, eller inspirerer ham til hvad han mere kan skrive om fx. Men dette kunne også sagtens være en “bog” han skrev i hånden.
– Skrive pænt opgaver. Det er helt sikkert Williams hadeopgave, men nok også derfor endnu vigtigere at få trænet 😉 Her skal man blot bruge en blok og en blyant, og øve et bogstav af gangen

Matematik:

 -Der findes en milliard muligheder online, det er blot at google sig frem. Man kan også finde en masse spil med henblik på at øve matematik, så man er mere sammen om det, og gør det lidt sjovere.

Idræt:

– Ud! Vi skal huske at vi stadig kan bevæge os lidt udenfor, hvis man har have, bor tæt på skoven eller en tur forbi legepladsen/fodboldbanerne hvis der ikke er andre besøgende. Alternativt kan man jo cykle sig en tur, eller hvis det er helt slemt
– Træne hjemmefra, hvor man igen kan finde en masse inspiration online i form af youtube videoer mm.

Natur & Teknik:
– Vi har Lademanns dyreleksikon, som vi læser i.
– Ellers er der igen en masse inspiration man kan finde på nettet.
– Man kan også kombinere det med dansk og bede dem skrive en kort stil om deres yndlings dyr.
– Derudover skader en tur i skoven jo ingen, der kan man finde mange insekter og undersøge. Husk at hold afstand hvis du møder andre i skoven.

Historie:
– Der har vi indtil videre læst meget op fra historie bøgerne. Og der kan man også alt efter alderen, bede dem om at undersøge forskellige emner, i blandt andet den danske historie gennem tiden. Og så få dem til at fremlægge kort om emnet.

Billedekunst:
– Tegne
– Male – Vi malede faktisk sammen en af dagene, og William var fuldstændig ustoppelig. Han fandt en video på youtube hvor han fik inspiration til sit kunstværk, men det var så skønt at se ham fuldstændig fordybet i hans maleri.
– Alle former for kreative ting du kan finde på med dit barn.

Madlavning:
De fleste børn kan faktisk rigtig godt lide, at få lov til at være med til at bage og lave mad, også selvom de lige skal tvinges lidt igang til at starte med 😉 Det ender i hvert fald altid med at være rigtig hyggeligt herhjemme, også selvom William måske først hellere ville se hans yndlings serie eller spille på iPaden, og det er tiden nu her  jo også oplagt til, at få børnene med indover aftensmaden mm., da tiden i hverdagene ofte kan være sværere at finde til den slags.

 

For os som voksne, kan dagene virkelig også bare være lange, specielt når vi ikke kan komme ud og lave noget med vores børn. Jeg har fundet ud af, at det fungerer bedst, hvis jeg har forberedt en dag til William, med skolearbejde, samt der er en masse sjov/hygge og hjemmeundervisning inde over. Og jeg ved som mor, hvad min søn specielt har brug for at øve sig på, hvilket jo så er en fordel at vi kan fokusere ekstra på det i hverdagene nu. Men udover de ting vi kan lave med vores børn, er det også en tid hvor vi jan få brugt den på at få sorteret ud i skuret/garagen/kælderen, i alle skabene, ryddet op i al det gamle tøj – ja whatever der mangler en kærlig hånd, det er tiden hvor vi kan få brugt på hjemmeprojekter mm. Så det er med at se det positive i det, selvom jeg også personligt kan synes det er svært at finde timer nok i døgnet til både hjemmeundervisning, samt arbejde hjemmefra og få alle timerne til at gå op i en højere enhed.. Men hvor er det beundringsværdigt at se hvordan vi som land kan stå sammen i en krise. Det er trods alt noget smukt midt i noget meget tragisk. Og vi har selvfølgelig også husket at hygge os, med blandt andet nattøjsdage, kagebagning og filmaftner 😉 <3

signatur-blog
Instagram: 
@AmandaSisse
Facebook: 
AmandaSisse (De unge mødre)

6 kommentarer

 • Lone

  Han er virkelig en dygtig dreng, det må jeg sige. Virkelig imponerende arbejde i hans alder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • José

  Ej du er bare sådan en god mor Amandha! Hvis jeg bare gør det halv så godt som dig, så er jeg meget stolt! Godt gået & held & Lykke med fremtiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Du kan hente mange opgaver til alle fag – også “skriv pænt opgaver” 😉 på http://www.gratisskole.dk
  Godt at læse I/du har fundet en fornuftig balance mellem skolearbejde og fornøjelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Du er en super mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julle

  Hvor er i gode!!! Sejt gået Amandha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Tak for dine indlæg! Dette gav mig helt klart et godt billede på hvordan jeg kan være bedre til at organisere vores dage, så tusinde tak! Bliv endelig ved…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN BEDSTE HJEMMELAVET ANSIGTSMASKE - KUN 2 INGREDIENSER