OPSKRIFT – QUINOASALAT MED MANGO OG GRANATÆBLE <3
Muuuuuuums, – og det kan nærmest ikke siges højt nok denne gang 😀
Det er faktisk en af mine favoritter, specielt når Willer kommer hjem fra fodbold træning og er død sulten, for så skovler han bare mine hjemmelavet salater ind i skuffen 😀 Og denne her salat er virkelig lækker, og fyldt med så meget smag, at det nærmest er en ren foodporn 😉
Og du kan jo tilføje lige det du bedst kan lide, eller resterne man har i køleskabet – alt frugt og grønt kan egentlig bruges, men her er de ingredienser, jeg mener er alfaomega, for at få de bedste smage samlet i salataen.
Ingredienser:
- 2,5 dl quinoa
- 3 dl vand
- 0,5 stykker rødløg
- 2 stilke forårsløg
- ½ mango
- 1 rød peberfrugt
- 1 granatæble
- 1 håndfuld frisk mynte (eller anden krydderurt)
Hjemmelavet dressing til:
- 2 spsk honning
- 1 dl. olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- Salt og peber efter smag
HOW TO DO:
Skyl Quinoa grundigt igennem i en si eller et dørslag. Kog vand op i en kasserolle og kom quinoafrøene i, læg lå på og lad det koge under låg i 15 min.
(et lille tricks, som jeg også bruger når jeg koger ris, og som jeg faktisk lærte af en kineser engang, kom et rent (selvfølgelig 😉 ) viskestykke mellem grydelåget og gryden mens det koger, særligt med ris, efter de har kogt. det gør et eller andet med dampen, jeg sgu ikke helt kan huske, men smagsforskellen er faktisk tydeligt, fordi de ikke klistre på samme måde) Nok om mine små tricks, back to the salad 😉 .. Imens quinoa står og køler af, så skær alle grøntsager og frugter, samt fin hak krydderurterne. Bland det hele sammen og vend dressingen i salaten lige inden servering.
Brug evt. citron ved siden af – og vi brugte også nogle rugbrødschips. – men du kan helt sikkert tilføje lige det du ønsker, og lave din egen unikke salat 😀
Instagram: @AmandaSisse
Snap: amandhaggg
Facebook: AmandaSisse (De unge mødre)
Det ser virkelig lækkert ud! Tak Amanda