KONKURRENCETID! <3

BOGANMELDELSE ‘NORDSJÆLLANDS UKRUDT’ ET MESTERVÆRK UDEN LIGE <3

I mandags skød jeg på Instagram konkurrencen i gang, hvor man kunne blive den heldige vinder af  Laura Helena Pimentel da Silvas nyeste bog, ‘Nordsjællands Ukrudt’. Den heldige vinder er fundet og konkurrencen er desværre slut, men jeg synes bestemt ikke at I skulle snydes for en anmeldes af hendes bog – for den er det hele værd. Nu må jeg også indrømme, at de emner der bringes op i bogen, synes jeg personligt er super spændende, og jeg var heller ikke et sekund i tvivl om at jeg ville sluge hendes bog på kort tid.
For jeg har tidligere læst hendes selvbiografi “Kommune Barn”, meget rørende og utrolig hjerteskærende fortælling. Og jeg kan ikke lade vær med at blive hamrende glad indeni, når jeg så ser hvor fantastisk det går hende i dag.
Nogle mennesker er bare bygget af noget unikt (på den gode måde) og den kategori må hun høre til, for hold nu fast for en stærk og sej kvinde hun er – utrolig beundringsværdig.
Men altså, det nyeste skud på stammen ‘Nordsjællands Ukrudt’, jeg vil ikke afsløre for meget, men vi er i nutidens under Danmark i Nordsjælland, og fortællingen er så indlevende, at man ikke kan lade vær med, at føle med de personer man følger i bogen.
Her kan I lige få en forsmag på bogens bagside tekst, som lyder som følge:

“Drømme er ikke tilladt, hvor ukrudt gror og janteloven hersker. I Frederiksværk skal man fandeme ikke tro, at man er noget. Især ikke, at man er bedre end andre.”
Tre unge mennesker møder hinanden på et afvænningsprogram i Nordsjælland. De repræsenterer vidt forskellige samfundslag, men deres historier fletter sig ufrivilligt sammen og ændrer livet.

Mads er en ung hårdkogt fyr, der har en fod i de forkerte kredse. Han har udski et sin forræderiske biologiske bror, Dennis, med fuldbyrdede Bandidos MC-medlemmer, som han nu kalder for sine brødre. Et skuddrama mellem ham og Dennis’ bande, Loyal to Familia, sender skæbnen i en ny retning.

Olivia er lige så farlig som hun er smuk. Hun har hang til MDMA og technofester, og snart kan det ikke blive vildt nok for hende. Hun er født på den rigtige side af hegnet, men er draget mod den tvivlsomme og frigjorte Mads.
Luna er en pige, der er vokset op med livet imod sig, og hun løser sine problemer med euforiserende stoffer, men en a en viser konsekvenserne sig for hende.
Nordsjællands ukrudt er en tankevækkende roman om unge på kanten, en fortælling, der er inspireret af forfatterens hjemegn.

Jeg havde så svært ved at lægge den fra mig, hvilket også har resulteret i, at jeg har læst den på knap 3 dage… Men hendes direkte og ikke altid politisk korrekte sprog, gør også bogen for mig, mere spændende, fordi jeg kan relatere til mange af de ting, som hun skriver om i hendes bøger, og kender også en del til de miljøer hun berører… Så min eneste bøn nu er, at der snart kommer en bog mere fra hende 😀 – og hun stopper forhåbentlig aldrig med at skrive, for det har hun et enestående talent for. <3 Heldigvis har jeg en af hendes tidligere bøger til gode, nemlig “Jeg klarer mig, mor” – om det tredobbelte drab på Frederiksberg. Den gik jeg så i gang med i dag 😉
Hvis du ikke er så meget til at læse bøger, så kan du også finde flere af hendes bøger som lydbog på hos de fleste udbydere 😉
Og ellers kan du finde alle hendes bøger lige HER <3

 

 *Sponsoreret indlæg*signatur-blog
Instagram: @AmandaSisse
Facebook: 
AmandaSisse (De unge mødre)

 

5 kommentarer

 • Line

  Jeg har læst alle hendes bøger, og du har ret Amandha, hun er virkelig en dygtig forfatter. Masser af ros herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Den har jeg allerede bestilt, glæder mig til at læse den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Den må jeg læse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ano

  Hun er for sej – ønsker hende alt det bedste i fremtiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg har også læst kommune barn, den bør alle læse. Jeg må få købt denne og gå igang, tak for anbefalingen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCETID! <3