PRIORITÉR DINE PRIORITERINGER...

SUCKER FOR TRUE CRIME

Dem der kender mig godt, ved at jeg sluger stort set alt true crime råt! Jeg er virkelig fan – eller hvad man kan sige, for det lyder måske lidt suspekt at være “fan” af, men jeg er utrolig nysgerrig på mennesker. Og særligt bag forbrydelser, hvad der får folk til at handle som de gør. Det er faktisk noget der har interesseret mig så langt tilbage jeg kan huske. Jeg husker tydeligt da jeg var omkring de 9-10 år, der kørte en serie der hed “Virkelighedens CSI” & “FBI Files” (man kan faktisk stadig finde dem på youtube i dag, hvis man er nysgerrig på hvor dårlig kvaliteten var i 90’erne 😉 ). De serier slugte min storesøster troligt hver tirsdag & torsdag, min mor synes jeg var for lille til at se det – mest fordi jeg efter hver gang vågnede stor tudende med mareridt, og generelt havde problemer med at sove efter det. Meeeen, når min mor kiggede væk, så sneg jeg mig alligevel ind på min søsters værelse for at høre Lars Bom behagelige stemme, fortælle om de mest makabre drab i USA. Shiiit det var spændende og gav mig som sagt mange søvnløse nætter, way back 😉

Bande & Mafia drab synes jeg er lidt ‘kedeligt’ true crime, (hvis man kan kategorisere det sådan)  fordi der er så meget af det, og det er oftest et spørgsmål om magt og penge – og i ny og næ lidt af jalousi. Ekskæreste drab, er heller ikke dem jeg finder aller mest interessante, da det er de drab der oftest bliver begået, og jeg tror vi alle kan genkende følelsen af jalousi – måske ikke i den overdrevne grad som de mennesker der dræber for det føler, men vi ved stort set alle hvilken følelse der er tale om. Nej, dem jeg synes er mest spændende er når det er lidt freaky, f.eks. seriemordere som f.eks. the BTK killer & Ed Gein (klart en af de klammeste sammen med Jeffrey Dahmer). – dem fordi det bare er virkelig freaky hvordan menneske hjerner kan tænke helt fucked. Mordere som Ted Bundy  synes jeg også er spændende, på den måde, at de kan leve to vidt forskellige liv, og som jeg husker det er blevet fortalt, så var han vist også en meget attraktiv mand, hvilket nok ikke er de første man tænker begår drab, fordi vi helst vil se et monster bag et monster, men sådan er virkeligheden desværre bare ikke. Og derfor kan det være næsten umuligt at opdage når dem type mennesker (som nok også er gode til at skjule det) lever et dobbeltliv. True crime for mig, er ikke kun drab, jeg synes også ‘mysterier’ som Jonestown & Netflix’s Don’t Fuck with Cats, er crazy på den måde at jeg får lyst til at undersøge hvad der får folk til at gå med på det. Jeg synes de der kidnapningssager man tidligere har hørt om, blandt andet Ariel Castro er dybt vandvittige, og jeg blev nødt til at læse både Michelle Knight’s og Amanda/Ginas beretninger om deres liv der, i form af de bøger de senere har skrevet. Virkelig spændende, hvis man som mig er vild med true crime, for her får du også indblik i Stockholms syndromet, og hvordan helt almindelige mennesker kan blive ramt af det, som en del af en overlevelses strategi kroppen bare memorerer.
Det er med tiden blevet mere acceptabelt at være en ‘sucker for true’ crime, med al det der bliver produceret af både serier, film, podcast – u name it. Så derfor bliver jeg ikke på samme måde mødt med store øjne, når jeg deler ud af min lille ‘side hobby’ 😉 Jeg kan selv varmt anbefale – alt hvad der ligger på Dplay stortset, Netflix har efterhånden også fået en del og hvis man er mere til podcast, er der Mørkeland (selvfølgelig 😉 ), men DR har også lavet en del, samt den danske podcast af navne True Crime, han er virkelig også behagelig at lytte til 🙂

Hvis du, som mig, er nede med emnet, & har et par anbefalinger i baglommen – så smid dem endelig min vej via. kommentarfeltet, så er vi mange der kan få gælde af lidt mere True Crime 😉

 

signatur-blog
Instagram: @AmandaSisse
Facebook: 
AmandaSisse (De unge mødre)

 

4 kommentarer

 • Line

  Prøv True Crime podcast. Den er god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oli

  Dplay har meget godt true crime

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Podimo har også mange gode, hvis man er villig til at betale lidt for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Jeg forstår dig så godt, jeg har også altid haft en stor interesse i true crime. Det er så spændende; tak for dine anbefalinger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PRIORITÉR DINE PRIORITERINGER...