HJEMMELAVET HÅRKUR - FÅ DIT HÅR TIL AT GRO HURTIGERE.. <3

INGEN FAST SLIKDAG – MERE FRIHED UNDER ANSVAR…

Jeg er klar på at få et par tæv efter det her indlæg :b om det så er velfortjent eller ej, det er vel individuelt at bedømme, men here we go…

Altså, jeg husker tydeligt min holdning til børn og slik, da jeg gik gravid med William, “han skal aldrig ha slik, før han selv kan spørge om det, der er ingen grund til at fylde ham med det skidt, bla bla bla….”
Og lige så snart han poppede ud, blev jeg faktisk enig med mig selv om, at jeg aldrig nogensinde skulle være den forældre, der nægtede bedsteforældrene eller andre at give mit barn lidt lækkert, når de havde lyst.<3 Idag er William jo en stor dreng, og jeg ved at de fleste har en ret konservativ holdning, om at slik er noget der hører weekenden til.. Det er så ikke lige helt sådan vi har det herhjemme… Det er lidt mere frihed under ansvar. Mit barn gider ikke altid ha slik. Det er heller ikke sådan at han bare får lov til at fylde sig med sukker og søde sager. Men han må gerne få saftevand i hverdagene, han må godt få en is i ny og næ, en skål slik ind på værelset eller lidt popcorn til en go film hvis han vil.

Han spiser som regel meget lidt. Han har et utrolig afslappet og (mener jeg) ret sundt forhold til slik. Han ved godt det ikke er det bedste for maven, og jeg kan sagtens ha masser skåle stående rundt på borde herhjemme med slik, uden han rører det. Han har selv både M&M’s maskine og tyggegummi maskine inde på værelset. Som han faktisk sjældent piller ved. Sådan var jeg også selv som barn. Jeg har også bare så tit set, børn der kun får slik “ved særlige lejligheder” komme herhjem og gå helt amok i slik skålen, ikke fordi det gør noget for mig. Men jeg tror bare, at man så måske vokser op og køber al det slik man ikke måtte få som barn, (ikke alle selvfølgelig 😉 ) . Men jeg mener ikke slik behøver at gøres så ‘spændende’ eller sjældent. For så går de nemlig helt amok når de endelig får lov. – jeg siger selvfølgelig også sige nej til slik engang imellem, det er ikke sådan at han får lov hver eneste dag eller noget i den stil :b.

Men jeg tror bare det er ret fint at lære sine børn, om hvad mad og slik/søde sager gør ved kroppen, hvorfor det er vigtig at få ordentlig ‘brændstof’ til kroppen, så den kan holde til en lang dag. Han elsker frugt og grøntsager, han ved også allerede en masse om økologi, (også fordi hans oldemor havde en økologisk plantage, da hun levede) så han har fået det ind med modermælken. Han er ikke i tvivl om hvad der er ‘godt & skidt’.. Og jeg spiser da også selv slik i hverdagene i ny & næ. Hvis han begyndte at blive kraftig eller overvægtig, så ville jeg naturligvis også skære det mere væk, men jeg synes faktisk han har et ret sundt forhold til det, som det er nu 🙂
 photo 48A4B902-A783-4505-95E0-BE004E2D5E50_zps2abqsol5.jpg photo 029CDDAB-5F69-4489-92BE-943144057C1D_zpssxmvgk7p.jpg

Kiss love & hugs A.S.<3
Instagram: @AmandaSisse
Facebook: AmandaSisse (De unge mødre)
Snap: AmandaSisse

3 kommentarer

 • Maja

  Mine 6 børn er opdraget præcis som du gør med William og min søn på 19 som jo nu er voksen har et sundt forhold til det præcis som min 3 årrig har
  Her har vi altid bagt fredags kage da det med 6 børn blir ret dyrt med slik 😊 Jeg syntes du har en fornuftig holdning og hvis slik gøres forbudt er til osse mere spændende ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig – og nøj, jeg fik lyst til blandselv-slik lige der 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Sisse

   Så er det bare ned i den nærmeste kiosk og blande et kilo eller to 😉 hahaha <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJEMMELAVET HÅRKUR - FÅ DIT HÅR TIL AT GRO HURTIGERE.. <3