I næste uge.. Wuup Wuup <3

Økonomi & enlig mor .. Puha!

Jeg er i den heldige situation at have arbejde ved siden af min elevplads, så der kan komme lidt ekstra håndøre ind og der er lidt ekstra til sjov og ballade.. I Danmark er arbejdsløsheden ret høj, og når jeg er færdiguddannet er jeg jo ikke 100% sikker på at jeg kan blive, selvom både min chef og jeg ønsker det.. Derfor er det altid en rigtig god ide at være medlem af en A-kasse. Som ung tænker man ikke specielt meget over det, og det er jo ikke fedt at have ekstra udgifter. Men som mor er den udgift bare alfa omga!

Selv hvis man ikke er under uddannelse, så er A-kasse jo noget man bare skal være medlem af så snart man er i arbejde, for skulle uheldet være ude, og man bliver fyret, så er det jo så super at have et langt bedre sikkerhedsnet end kontanthjælp.. Især efter alle de nye regler er kommet mht. gensidig forsørgerpligt. Tænk hvis jeg fandt mig en sød kæreste, og blev fyret efterfølgende uden A-kasse, så var han højst sandsynligt tvunget til at forsørge.. Nej tak! Der er aldrig nogen mænd der skal forsørge mig 😉 .. Der er også regler om hvad man må eje hvis man er/bliver arbejdsløs og ikke er på A-kasse, man må f.eks. Ikk eje noget af en værdi over 10.000 kr. Dvs. Man kan være tvunget til at flytte hvis man ejer eller har andel i den, og/eller sælge sin bil 🙁 .. Endnu en rigtig god grund til at være medlem af en A-kasse.. Alle A-kasser er ikke lige gode, og man skal finde en der passer til ens erhverv og behov, da man ofte får fagforening samme sted. Den A-kasse jeg vil forslå dig at kigge på, er FTF-A, de tilbyder rigtig gode A-kasser både til studerende, nyuddannet, lønmodtagere og selvstændig. Hvor man kan få god og professionel vejledning og samtidig er de en af de billigste A-kasser.  Er du lige som mig, en skovl til at finde rundt i alle de forskellige A-kasser? Så giv dem et kald 🙂 Er helt sikker på de er mere en villige til at hjælpe en med at finde rundt i det, så man ved hvad man betaler for 😀

 photo 10726365_10203745327488391_151954534_n_zps62c01dc0.jpg

Kiss love & hugs A.S. <3
 photo billede_zps565af9e2.jpg

3 kommentarer

 • Christine

  og som studerende er det gratis at være medlem af FTF-a og hvis er melder sig ind med mere end 1 år tilbage af sin uddannelse er man sikret dagpenge fra første dag efter sin sidste eksamen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Sisse

   Jeg skal betale, da jeg har job ved siden af :/ men ja, det er super lækre fordele studerende får 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • chris b

   er grunden til du skal betale ikke at du får elevløn? 😀 Jeg har selv været medlem af FTF-A siden jeg gik på KEA, og lige så snart jeg var færdig som designer, dsv efter min sidste eksamen, modtog jeg dagpenge. De er bare så søde derinde og de er virkelig gode til at samarbejde om at finde den bedste løsning for en!

   Chris B – en fellow albertslunder! :p

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I næste uge.. Wuup Wuup <3